Mode & Styling

Mode & Styling

Wil jij bepalen of iemand een winter- of zomertype is? Hoe je felrood en olijfgroen combineert? De perfect passende outfit met aangepaste accessoires aan je klanten toewijzen? Volg dan een van onze boeiende opleidingen uit het thema Mode & Styling en school jezelf om tot een échte fashionista!

Strike a pose en leer alle stijlen en technieken die deze sector doen leven en stoom jezelf klaar voor een carrière in de uitdagende wereld van beauty, fashion en magazines. Zo stel jij binnenkort voor iedereen de mooiste outfit samen en laat je al je klanten stralend en fashionable voor de dag komen.

Kies uit al onze praktijkgerichte thuisstudies, groepscursussen of virtual classes jouw droomopleiding waarmee jij aan de slag gaat. Zo zet je al een eerste modieuze stap richting een trendy toekomst in deze wereld van glitter en glamour.


allSubthemesWithinTheme Mode & Styling

Accessoires

Accessoires

1 homestudy, 2 fgroupcourses

Fashion looks

Fashion looks

2 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses

Influencer worden

Influencer worden

5 fgroupcourses, 4 cpvirtualclasses

Kledij maken

Kledij maken

4 homestudies, 2 fgroupcourses

Kleding ontwerpen

Kleding ontwerpen

6 homestudies, 3 fgroupcourses

Kleurenadvies

Kleurenadvies

3 homestudies, 6 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses

Stijladvies

Stijladvies

3 homestudies, 4 fgroupcourses, 5 cpvirtualclasses


beSureOfYourFuture

Dankzij onze opleidingen laat je anderen of jezelf van kop tot teen stralen. Een goedgevulde make-upkoffer, een uitstekend modegevoel en een pak creativiteit vormen de basis voor een toffe job binnen de mode- en stylingsector! Onze opleidingen zijn dan ook heel praktijkgericht, je leert dus vooral al doende. Hierdoor ga je na je opleiding aan de slag als make-upartiest, stijlconsulent, kleurenconsulent, kapper, fashion designer, digital influencer, personal shopper... De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Binnen fashion zijn er veel mogelijkheden: van styling tot sociale media beheren, mediacampagnes lanceren of je eigen zaak starten. Het is allemaal mogelijk. Het allerbelangrijkste is passie hebben voor fashion! - employerSpeaks

Mode & Styling

trendsCapitalized

Hou jij ook zo van de nieuwste trends en modieuze details? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als modespecialist zorg je ervoor dat je styling altijd up-to-date is met de laatste nieuwe mode! De kleur neon was vorig jaar al een grote trend, maar ook dit jaar blijft neon zich voortzetten. Of heb je bijvoorbeeld al de polka dots of de nieuwe faux leather trends opgemerkt op straat? Of de truitjes met de puffy shoulders? Als specialist in styling is het je vast opgevallen. We zijn een enorm creatief land waar veel talent en kwaliteit uit voortkomt en ook uit blijft voortkomen. De laatste jaren winnen mode-opleidingen terug veel aan succes. De business is enorm geëvolueerd. Werkgelegenheid heb je dus zeker genoeg. Spring mee op de kar naar een boeiende carrière!

Mode & Styling, hundredPercentOfTheTime

Ook in de sector van styling is de technologie in beweging. Nieuwe technologieën helpen merken, ontwerpers en handelaars zichzelf te verbeteren en de gehele klantervaring en waardepropositie te upgraden. Het grootste voordeel van technologie in de mode is de mogelijkheid om consistentie te bieden en om te personaliseren. Ontdek zelf meer innovaties tijdens onze opleidingen binnen de categorie Mode & Styling!

Al meer dan 15 jaar ben ik professioneel en vooral passioneel bezig met mode. Daarbij geef ik advies omtrent de juiste kleurkeuze zowel voor kleding als make-up en meet ik mijn klanten perfecte outfits aan volgens hun figuur en persoonlijkheid. Ik hou van een persoonlijke, authentieke en professionele aanpak en wil zo veel mogelijk vrouwen en mannen coachen naar hun beste en meest zelfverzekerde ‘ik’. Dat is wat ik geweldig vind aan mijn beroep! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Indien je een echte modefreak bent, dan moet je zeker een kijkje nemen tussen de opleidingen uit deze categorie! Je zorgt ervoor dat je kleding en mooie lichaamslijnen benadrukt bij jezelf en je klanten en met welke trucs je bepaalde contouren verdoezelt. Onze docenten leren je natuurlijke persoonlijkheidstrekken van je klant of jezelf in de kijker zetten met een gepaste styling en een stijlvolle garderobe. Je krijgt les van échte vakexperten die je de coolste tips en tricks bijbrengen! Daarnaast kies je ook om naast de facetten van modestyling voor klanten, een opleiding te overwegen voor de opstart en het runnen van een eigen zaak. Na het volgen van deze voltijdse dagopleiding, ontvang je het getuigschrift van Bedrijfsbeheer. Zo maak jij een succesvolle business!

niceToKnowHeader

  • Wil je promotie maken op het werk? Kleed je dan gewoon zoals je baas! Werknemers die zich professioneel kleden, maken meer kans op een benoeming of promotie.
  • Heel wat vrouwen voelen zich sexy wanneer ze hakschoenen dragen, maar wist je dat de eerste hakken ook door mannen gedragen werden? Dat deden ze wanneer ze gingen paardrijden.
  • De baggy pants, vooral populair bij hiphoppers, vinden hun origine in de gevangenis. De gevangenen hadden te grote broeken, hierdoor gleed hun broek regelmatig van de billen.
  • Onze geliefde sneakers zijn ontstaan in 1800. De naam stamt af van het werkwoord to sneak (oftewel: sluipen), omdat de zolen van sneakers zo glad en geluidloos zijn.